Kolay Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Kolay Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbeti ocağa koyalım. 20 dk kaynatalım kapatmadan 5 dk evvel birkaç damla limon ek edelim.
- Yumurtayı mikserle uygunca köpürene kadar çırpalım.
- Akabinde şeker ilave edip tekrar çırpalım.
- Sıvı yağ yoğurt ekleyip çırpmaya devam edelim.
- İrmik ekleyip unu da eleyerek ilave edelim.
- Kabartma tozu ve vanilya ek edip güzelce çırpalım.
- Hamur kek hamurundan bir tık daha koyu olacak.
- Keki 180 derece 20 dakika denetimli pişirelim. Serbeti ılık kek ılık olacak.
- Ilık şerbeti ılık kekin üzerine dökelim.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim.
- Fındık fıstık ceviz ne elinizde onunla süsleye bilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.