
Tadına Doyamayacağınız Labnesiz Küçük Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Taban için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 150 gram erimiş tereyağ
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım limon suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucu ile zerdeçal 1/4 (çeyrek) kadarı
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı vanilya
- Yarım paket krema ( 100 gram )
- 80 gram çikolata ( bitter, sütlü yahut beyaz ne halde isterseniz)
- Beyaz çikolata
- Frambuaz
Tadına Doyamayacağınız Labnesiz Küçük Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvi robotta toz haline getirilip kaseye alınır ve üzerine erimiş tereyağ dökülüp karıştırılır.
- Hazırlanan bisküvi muffin kalıplarına bölüştürülüp kaşık ile bastırılır. 20-24 adet çıkıyor.
- Bisküviler krema hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
- Krema için yoğurt, şeker ve vanilya 7-8 dakika çırpılır.
- Krema, un, nişasta eklenip 1-2 dk daha çırpılır.
- Yumurtalar tek tek eklenip çırpılır.
- Uzun müddet çırpmayın büsbütün karışsın kâfi. Çatlamaması için değerli puf nokta.
- Krema bisküvilerin üzerine bölüştürülür. Kağıtları başına kadar doldurmayın sos için hisse bırakın.
- 150 derecede fanlı ayarda 30 dk pişirilir. Fırının en alt tabanına su dolu tepsi yerleştirin.
- Pişince fırından çabucak çıkarmayın kapağı aralayıp soğumasını bekleyim.
- Limon sosu için bütün materyal tencereye alınıp karıştırılır ve kıvam alana pişirilir. Hazır olan sos cheesecakelerin üzerine bölüştürülür.
- Çikolata sosu için krema kaynama noktasına getirilip ocak kapatılır ve çikolata eklenip eriyene karıştırılır. Hazırlanan çikolata sosu cheesecakelerin üzerine dökülür.
- Soslar sıcak cheesecakeler soğuk olsun.
- İstenilen formda süslenir.