Tadı Hazır Üzere Mesken Üretimi Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 bardak şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 bardak + 1 yemek kaşığı un
- Kakaolu pandispanya için tarife ek çok dolu olmadan 4 yemek kaşığı kadar kakao ekledim
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 bardak şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Yada margarinde kullanabilirsiniz)
- İçerisine ben muz kullandım dilerseniz öbür meyvelerle de yapabilirsiniz.
- 1 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 buçuk yemek kaşığı kakao (Dilerseniz 2 kaşıkta kullanabilirsiniz.)
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 2 paket kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- Hazır pasta süsleri kullanabilirsiniz.
Tadı Hazır Üzere Mesken Üretimi Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pandispanyamız için, yumurtaların sarısını ve beyazını karıştırmadan ayırıyoruz.
- Beyazının içerisine 1 fiske tuz ekleyip krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra, sarısının üzerine şekeri ekleyip yeniden mikserle çırpıyoruz biraz çırptıktan sonra az az suyu ekliyoruz, çırpmaya devam ediyoruz. Krema kıvamına gelince içerisine un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz yavaşça çırpıyoruz.
- Başka bir kaptaki beyazları, sarıların üzerine spatula yardımıyla aşağıdan üste hakikat karıştırarak ekliyoruz katiyetle burada mikser kullanmıyoruz beyazları homojen bir biçimde karısana kadar devam ediyoruz.
- Yuvarlak haldeki kalbimizin altına yağlı kağıt sererek üzerine kekimizi döküyoruz. 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar hiç açmadan pişiriyoruz.
- Piştikten sonra çıkınca biraz soğumasını bekliyoruz daha sonra ben ikiye böldüm ve tıpkı biçimde kakaolu pandispanyada yaptım ve onuda ikiye böldüm 4 adet halinde kullandım.
- Pastacı kreması için şekeri unu sütü yumurtayı bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz topaklanmamasına dikkat edelim.
- Kaynamaya yakın vanilyayı ve tereyağını ekleyelim kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım kabuklanmaması için sık sık karıştıralım.
- Çikolata sos için; süt, su, şeker, un ve kakaoyu çırpıcıyla birbirine karışana kadar çırpıyoruz sonra ocağın üzerine alıyoruz kaynayınca 1 tatlı kaşığı margarin ekliyoruz altını kapatıyoruz (Sık sık karıştıralım kabuklanmasın ve hoş bir formda soğusun)
- Kremşantiyi sütle çırptıktan sonra buzdolabına atıyoruz biz keklerimizi hazırlayan kadar soğuması için.
- Bunları hazırladıktan sonra keklerimizi bir kakaoyu bir sade olacak halde ortalarına pastacı kreması ve muz ile doldurarak üst üste diziyoruz.
- Daha sonra kremşanti ile kapatıp üzerine çikolata sos döküyoruz (Miktarını istediğiniz üzere ayarlayın bu ölçüyle biraz fazla çıkıyor) dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Konut imali lakin her tadanın hazır zannettiği çok hoş bir pasta afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.