elektronikci
FD Üye

Sütlü Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 6 su bardağı un
Sütlü Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, ılık süt ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Maya eriyince üzerine tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Daha sonra unu azar azar ilave edelim hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı hamur olması gerekiyor.
- Hamuru yoğurup toparlayınca üzerini örtüp 1 – 2 saat mayalanmaya bırakın. Hamur 2 katına çıkınca şekil verip kızartma işlemine başlayalım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım beze yapalım.
- Temiz bir tabağa hafif sıvı yağ sürüp her bir bezeyi çay tabağından biraz büyük olacak şekilde parmaklarınızla acın.
- Ortasına mutlaka delik yapın içinin hamur kalmaması pişmesi için önemli. Kızgın yağda arkalı önlü kızarana dek pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.