Sütlü Patates Püresi Tanımı İçin Gereçler
- 3 orta uzunluk patates
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Sütlü Patates Püresi Tanımı Yapılışı
- -patateslerimizi soyup ince halkalar halinde doğruyoruz ve üzerine sütümüzü ek ediyoruz.
- Süt için üç bardak dedim ancak sizin patates boyutlarınıza nazaran bu ölçü değişiklik gösterebilir o yüzden denetimli bir biçimde sütümüzü ekleyelim.
- Süt patateslerimizin üzerini büsbütün kaplamayacak yoksa cıvık bir püremiz olur, sütün yüzeye çıktığını gördüğümüz an tamam demektir sizin için görsellerde göstereceğim.
- Üzerine tuz ve karabiberi de ek ederek patateslerimiz uygunca yumuşayıp haşlanana kadar pişiriyoruz. Hazır hale gelen patateslerimizi blender ile püre haline getiriyoruz.
- Isıya güçlü bir kaba alarak üzerini kaplayacak halde kaşar peyniri rendesi ek ediyoruz ve 200 derecelik fırında üzerine kızarana kadar pişiyoruz.
- Et yemekleri, tavayı yemekleri yanında enfes bir lezzet kesinlikle deneyin. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.