teknolojiuzmani
FD Üye
Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 litre su
- 1 litre süt
- 1,5 – 2 su bardağı şeker (damak tadınıza nazaran, ben 1,5 kullandım)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 adet damla sakızlı vanilin
- Nişasta ve pirinç unu için kenarda 1 su bardağı süt farklı tutalım
- Tarçın (servis ederken)
Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirincimizi yıkayıp tenceremize alalım, üzerine 1 litre suyumuzu ekleyip su fokurdayana kadar harlı, fokurdadıktan sonra orta(kısığa yakın) ateşte haşlanmaya bırakalım.
- Pirinçler uygunca haşlanıp uzadıktan sonra (görsele ekliyor olacam), 1 litre sütümüzü tencereye yavaş yavaş ek edelim bir yandan da karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra şekeri ilave edelim uygunca karıştıralım, akabinde kenarda farklı bir kasede 1 su bardağı soğuk süte nişasta ve pirinç ununu ekleyip karıştıralım.
- Tencereye ek etmeden evvel tenceremizdeki sütten alıp karıştıralım (dökmeden ılık olmalı, soğuk olmasın), ocağı kısık ateşe alıp bir yandan karıştırıp bir yandan kasedeki karışımı tencereye dökelim (bunu yavaş yavaş yapın).
- Kıvam alacak bu evrede ve son olarak damla sakızlı vanilini ekleyelim.
- Bi taşım daha fokurdadıktan sonra altını kapatıp kaselere dökebilirsiniz. Servis ederken üzerine tarçın serpebilirsiniz ???? afiyet olsun.