Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi

Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cikolata-soslu-sakizli-muhallebi.jpg

Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 litre süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı (1 su bardağına yakın) un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti (içine 1 su bardağı süt gerekiyor)
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
  • 1 paket çikolata sosu (üstünde yazan tarife nazaran hazırlanırken süt ek edilecek)
  • Cupların tabanı için tuzsuz etimek. 3-4 etimek kırılıp tabanlara koyulsa kâfi

Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Muhallebimiz için evvel sütü ve unu tencereye alalım, şeker ilave edelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  2. Kaynayınca damla sakızlı vanilyamızı da ekleyelim, kıvam alana kadar 3, 4 dk pişirelim. Az ılısın.
  3. Kenarda kremşantimizi paket üstündeki tarife nazaran hazırlayalım ve muhallebimize dökelim, blendır yardımıyla düzgünce özdeşleşene kadar çırpalım.
  4. Daha sonra muhallebiyi koyacağımız kapların tabanına etimekleri yerleştirelim ve muhallebimizden yarısından fazlasını kaplayacak biçimde dolduralım.
  5. Muhallebimiz hazır. Bırakalım soğusun biraz.
  6. Yarım saat sonra kadar çikolata sosumuzu paket üstündeki tarife nazaran hazırlayalım ve eşit oranda muhallebimize paylaştıralım. Hafif ve hoş tatlımız hazır. Soğuk servis teklifimdir. ☺️.
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt