
Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı (1 su bardağına yakın) un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 paket kremşanti (içine 1 su bardağı süt gerekiyor)
- 1 paket damla sakızlı vanilya
- 1 paket çikolata sosu (üstünde yazan tarife nazaran hazırlanırken süt ek edilecek)
- Cupların tabanı için tuzsuz etimek. 3-4 etimek kırılıp tabanlara koyulsa kâfi
Çikolata Soslu Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebimiz için evvel sütü ve unu tencereye alalım, şeker ilave edelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynayınca damla sakızlı vanilyamızı da ekleyelim, kıvam alana kadar 3, 4 dk pişirelim. Az ılısın.
- Kenarda kremşantimizi paket üstündeki tarife nazaran hazırlayalım ve muhallebimize dökelim, blendır yardımıyla düzgünce özdeşleşene kadar çırpalım.
- Daha sonra muhallebiyi koyacağımız kapların tabanına etimekleri yerleştirelim ve muhallebimizden yarısından fazlasını kaplayacak biçimde dolduralım.
- Muhallebimiz hazır. Bırakalım soğusun biraz.
- Yarım saat sonra kadar çikolata sosumuzu paket üstündeki tarife nazaran hazırlayalım ve eşit oranda muhallebimize paylaştıralım. Hafif ve hoş tatlımız hazır. Soğuk servis teklifimdir.
.