
Süt Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çay kaşığı silme kabartma tozu
Süt Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker ve sütü tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan süte kabartma tozunu ek edelim ve orta ara karıştırarak yaklaşık 50-55 dakika pişirelim .
- Bu evrede kıymetli olan ocağın altı ne kısık nede tam ateşte olmalı .
- Orta uzunluk ocağın orta ateşinde pişirelim ve sık sık denetim edelimki sütümüz taşmasın.
- Müddetin sonunda boza kıvamına gelen reçelimizi kavanoza boşaltıp düzgünce soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz, işte bu kadar deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????????.