Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını tencerede eritelim.
- Üzerine unu ekleyip hafif kavuralım. 2-3 dk. Kâfi olur. Sararmadan aldım.
- Akabinde yavaşça sütü ekleyelim ve daima karıştıralım. Topak olmaması karıştırdım.
- Akabinde şekeri ilave edelim ve karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dk. Daha karıştırarak pişirelim.
- En son vanilyayı ekleyip ocaktan alalım.
- Isıya güçlü kaplara koyup paylaştırıp 200 derecelik ısıtılmış fırında yalnızca üzerini kızartıp fırından alalım. Sıcak sıcak servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.