Süt Dilimi Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket sıvı krema( 200ml)
- 1 paket krem şanti
- 1.5 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı hindistancevizi
- 4-5 damla limon suyu
- (not; şekeri isteğe bağlı 1 çay bardağı yahut 1 su bardağı kullanabilirsiniz ben 1 su bardağı kullandım)
Süt Dilimi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alıp yeterlice köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Öteki gereçleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp sputulayla düzeltelim yere vurarak havasını aldırıp 180 derece fırında 10- 15 dk kadar pişirelim.
- Birinci sıcaklığı gidince aykırı çevirip yağlı kağıdı soyalım kremamızı için sıvı krema ve krem şantiyi çırpalım
- İçersine balı, hindistancevizi ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Hazır olan kekimizi 4 eşit kesime keselim kremadan modülün birini çokça sürüp başka kesim ile kapatalım
- Öbür modülleri da birebir halde yapıp küçük dilimler halinde kesip servis tabağına alalım.
- İsteğe bağlı üzerine çikolata sosu gezdirip isterse sade olarak dolapta 20 dk dinlendikten sonra afiyetle yiyebiliriz????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.