
Süt Dilimi Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket sıvı krema( 200ml)
- 1 paket krem şanti
- 1.5 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı hindistancevizi
- 4-5 damla limon suyu
- (not; şekeri isteğe bağlı 1 çay bardağı yahut 1 su bardağı kullanabilirsiniz ben 1 su bardağı kullandım)
Süt Dilimi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alıp yeterlice köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Öteki gereçleri de ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp sputulayla düzeltelim yere vurarak havasını aldırıp 180 derece fırında 10- 15 dk kadar pişirelim.
- Birinci sıcaklığı gidince aykırı çevirip yağlı kağıdı soyalım kremamızı için sıvı krema ve krem şantiyi çırpalım
- İçersine balı, hindistancevizi ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Hazır olan kekimizi 4 eşit kesime keselim kremadan modülün birini çokça sürüp başka kesim ile kapatalım
- Öbür modülleri da birebir halde yapıp küçük dilimler halinde kesip servis tabağına alalım.
- İsteğe bağlı üzerine çikolata sosu gezdirip isterse sade olarak dolapta 20 dk dinlendikten sonra afiyetle yiyebiliriz????????.