Süslü Un Kurabiyesi (Buzluk Kurabiyesi) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin yahut tereyağ (250 gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un (Kontrollü)
- 4 yemek kaşığı badem tozu (Olmasa da olur)
- Hazır sos yahut istediğiniz marmelat yahut eritilmiş çikolata
Süslü Un Kurabiyesi (Buzluk Kurabiyesi) Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün gereçleri bir kapta güzelce karıştırın.İyice karışan materyallerimizin içine unu kontrollü bir şekilde ekleyerek güzelce yoğurun.
- Daha sonra hal verelim.İstediğiniz şekli verebilirsiniz.(ben sıkma torbası ve ucla yaptım.Birazını da elle)
- Sıkma torbasına hazırladığınız hamuru koyun ucunu ekip ve tepsiye sıkın.
- En son ucu kaldırırken ortasını bastırın elle yaptıklarında hamuru merdaneyle açın bardakla yahut kalıpla kesip tepsiye dizin.
- Piştikten sonra çikolata yahut marmelat koyup üst üste getirin.
- Biçimleri verdikten sonra tepsiye dizin.
- 160°c önceden ısıtılmış fırında hafif pembemsi bir renk alana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. ( ben hazır sos kullandım)Afiyet olsun. ???? Not: üzerine sosunu koymadan buzlukta gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.