bilgisayarci
FD Üye

Susamlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 6-8 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- Kavrulmuş susam
- Küçük uzunlukta doğranmış kaşar
Susamlı Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle susamınızın kavrulmuş olması gerekiyor. Yoksa simit tadı vermiyor. Bu yüzden susamınız kavrulmadıysa önce susamı kavurarak işe başlayalım.
- Derin bir kapta un hariç hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- 5 su bardağı unu rahat rahat dökün. Fakat ondan sonra deneye deneye birer bardak ölçüsüyle dökün. Asıl tarifte 6 bardak yazıyordu. Ben 8 bardak koydum. Sanırım unun markasına göre değişiyor. ????.
- Cevizden büyük bezelere ayırın. Bende 20 beze çıktı.
- Tüm bezeleri resimdeki gibi açıp, içine kaşar koyun. Elinizle kapattıktan sonra ileri geri yuvarlarsanız daha sağlam kapanır.
- Tüm bezelerin içine kaşar koyduktan sonra poğaçaları önce pekmezli suya sonra da kavrulmuş susama iyice bulayın ve tepsiye dizin.
- Bu sırada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Tüm poğaçaların pekmez ve susama bulama işi bitince, bir bıçak yardımıyla üzerine kesikler atın.20 dakika kadar fırında kontrollü pişirin. Bu tariften sonra artık dışarıdan almayacağım. Size de tavsiye ederim. Şimdiden elinize sağlık ve afiyet olsun.