Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Susamlı Simit Poğaça

Susamlı Simit Poğaça

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
susamli-simit-pogaca.jpg

Susamlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 6-8 su bardağı un
Bulamak için:
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • Kavrulmuş susam
İçi için:
  • Küçük uzunlukta doğranmış kaşar

Susamlı Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle susamınızın kavrulmuş olması gerekiyor. Yoksa simit tadı vermiyor. Bu yüzden susamınız kavrulmadıysa önce susamı kavurarak işe başlayalım.
  2. Derin bir kapta un hariç hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  3. 5 su bardağı unu rahat rahat dökün. Fakat ondan sonra deneye deneye birer bardak ölçüsüyle dökün. Asıl tarifte 6 bardak yazıyordu. Ben 8 bardak koydum. Sanırım unun markasına göre değişiyor. ????.
  4. Cevizden büyük bezelere ayırın. Bende 20 beze çıktı.
  5. Tüm bezeleri resimdeki gibi açıp, içine kaşar koyun. Elinizle kapattıktan sonra ileri geri yuvarlarsanız daha sağlam kapanır.
  6. Tüm bezelerin içine kaşar koyduktan sonra poğaçaları önce pekmezli suya sonra da kavrulmuş susama iyice bulayın ve tepsiye dizin.
  7. Bu sırada fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
  8. Tüm poğaçaların pekmez ve susama bulama işi bitince, bir bıçak yardımıyla üzerine kesikler atın.20 dakika kadar fırında kontrollü pişirin. Bu tariften sonra artık dışarıdan almayacağım. Size de tavsiye ederim. Şimdiden elinize sağlık ve afiyet olsun.
Susamlı Simit Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Susamlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 paket yaş maya1 kutu sıvı krema(200ml)2 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı şeker1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ3 tatlı kaşığı tuz8 su bardağı kadar un( kontrollü eklemelisiniz. yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı) Bulamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Simit Tadında Susamlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller 22 – 25 adet için Hamur için: 120 gram ılık su (1 çay bardağı)1 paket ınstant maya (toz)3 tatlı kaşığı şeker120 gram ılık süt (1 çay bardağı)80 gram ayçiçek yağı (1/2 (yarım) çay bardağı)100 gram yoğurt (1 çay bardağında 1 parmak eksik)520...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Bol Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 (s) bardağı su (Ilık)Yarım (s) bardağı sıvı yağ1 (t) kaşığı tuz4 (t) kaşığı şekerYarım paket yaş maya4 (s) bardağı un Yüzeyi için; 1,5 bardak suÇeyrek su bardağı pekmez (Üzüm dut vs) Bol Susamlı Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Simit Sarayında Bile Bu Lezzet Yok simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya3 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz4,5 su bardağı un İç harcı için Kaşar peyniriHaşlanmış ezilmiş 1 orta boy patates50 gram oda ısısında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Susamlı Pişi (Simit Tadında) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı kuru maya1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz6-7 su bardağı un Üzeri için; Yarım çay bardağı sütKavrulmuş susam Kızartmak için; Sıvı yağ Susamlı Pişi (Simit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt