Susamlı Poğaça (Tadına Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolu dolu tuz
- 6 su bardağı un
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1,5 su bardağı susam
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
Susamlı Poğaça (Tadına Doyamayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mayayı suda eritip, süt, su, tuz, şeker ve sıvı yağı yoğurma kabına alıp, yeterlice karıştırın. Yavaş yavaş un ek edip, yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle biraz açın ve içerisine küçük bir modül beyaz peynir bir dilim kaşar peyniri bırakıp uçlarını birleştirip kapatın.
- Düzgün bir biçim verip, evvel pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye dizin üzerini örtüp yarım saat sıcak bir yerde bekletin.
- İyice şişen poğaçalara bıçakla çizikler atıp, evvelden ısıtılmış 200 derecede fırında 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.