Susamlı Poğaça (Tadına Doyamayacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı dolu dolu tuz
- 6 su bardağı un
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1,5 su bardağı susam
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
Susamlı Poğaça (Tadına Doyamayacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mayayı suda eritip, süt, su, tuz, şeker ve sıvı yağı yoğurma kabına alıp, yeterlice karıştırın. Yavaş yavaş un ek edip, yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üzerini örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Mayalanan hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle biraz açın ve içerisine küçük bir modül beyaz peynir bir dilim kaşar peyniri bırakıp uçlarını birleştirip kapatın.
- Düzgün bir biçim verip, evvel pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye dizin üzerini örtüp yarım saat sıcak bir yerde bekletin.
- İyice şişen poğaçalara bıçakla çizikler atıp, evvelden ısıtılmış 200 derecede fırında 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.