Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağ yahut margarin (yarı yarıya da tercih edebilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (3-3. 5 bardak kadar)
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyalleri sırası ile yoğurma kabımıza alalım.
- Yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuralım.
- Hazır olan hamurumuzu merdane yardımıyla açalım ve kalıplarımızla hal verelim. (hamur çok kalın olmamalı).
- Daha sonra tepsiye sıraladığımız kurabiyelere yumurta sarısını sürelim ve evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika denetimli bir halde pişirelim.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı