
Artık bazen yemek yapmaya bayılırız bazen de zulüm gelir. Dışarıdan da bir şey söylemek istemeyiz işte o durumlarda peynir ekmeğe talim olmamak için buzluktan çıkarıp şipşak yapabileceklerimiz burada!
1. İçi dopdolu çörekleri en yorgun halinizleyken yapmaya ne dersiniz?
Bir pazar gününüzü ayırıp bunlardan bol bol hazırlayabilir daha sonrası için buzluğa gönderebilirsiniz.
Tavuklu Brokolili Çörek Tanımı
500 gr ekmek hamuru
2 adet tavuk göğüs
2 SB buharda pişmiş brokoli
1 paket krem peynir
1/2 SB krema
2 SB cheddar
1/2 SB zeytinyağı
Sarımsak tozu
Soğan tozu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
2. Ani bir konuk anında buzluktaki hazır yemeği servis etmek ne tatlıdır!
Konuk dediğin bazen münasebetsiz oluyor. Çat kapı geliveriyor. Eh onlara da "ben bugün yemek yapmamıştım" diyemiyorsunuz. İşte bu tarifle her şey tatlıya bağlanıyor.
Tavuklu Hisse Tanımı
1/3 SB küp küp doğranmış soğan
1 YK sıvı yağ
1,75 SB tavuk suyu
2,5 SB haşlanmış tavuk
2 SB garnitür
400 ml süt
1paket Knorr Beşamel sos
Milföy hamuru
İsli Çerkes Peyniri
3. En sevileni üstelik en pratiği!
Hamburgeri kim sevmez! Keşke daima olsa da yesek dimi? İşte bu isteğinizi giderebilmek için yapılacaklar çok kolay. Buzluğa bol bol hamburger köftesi atmak.
Hamburger Köftesi Tanımı
500 gram orta yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/4 tatlı kaşığı muskat
1 YK tereyağı
4. Üretimi kolay olsa da o bile buzlukta saklanabiliyor!
Evet yanlış görmüyorsunuz kendisi bir makarna ve birazdan buzluğa gitmek üzere yola çıkacak!
Spagettinizi dilediğiniz üzere hazırlayın. Daha sonra yiyemediğiniz ölçüsü buzluğa atın. Sonrası için yapmanız gereken tek şey mikrodalgaya atmak!
5. Enfes anne köftesine ne dersiniz?
Annenizi aramak için enfes lezzetli bir sebep! Evet onunki kadar başarılı olmayacak muhakkak lakin tekrar de yaklaşabiliriz. Dilerseniz kaşarlı, dilerseniz olağan köfteleri yapıp buzluğa gönderebilirsiniz. Dilediğiniz vakit fırına atmanız ya da ızgaraya koymanız kâfi olacaktır.
6. Enfes bir tavuk yemeğini bile buzluğa göndermek ne minnoş!
Yanına mis üzere bir makarna ya da pilav ile kusursuz akşam yemeğiniz hazır!
Peynirli Tavuk Tanımı
4 SB haşlanmış tavuk
1 kavanoz domates sos
1 diş sarımsak
1/2 SB parmesan
1,5 SB mozzarella
1 SB emek kırıntısı
1-2 YK zeytinyağı
Taze baharatlar (kekik, fesleğen, maydanoz)
Tuz
Karabiber
7. Kışın içimizi ısıtan çorbaların hazırlığını şimdiden yapabilirsiniz
Dilediğiniz çorbayı şimdiden hazırlayıp porsiyonluk olarak buzluğa koyabilirsiniz. Ani bir soğuk algınlığı ya da iç üşümesi durumda size yalnızca tencereye koyup kaynatması kalabilir.
8. Mis üzere yemekler için ön hazırlık zamanı!
Karnıyarık kıyması diye bilinen birçok etli yemeğin iç harcını hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz. Böylece yemek yapacağınız vakit yalnızca zerzevat ya da bakliyatları hazırlamakla uğraşabilirsiniz.
9. Sabah kahvaltısında yemek istediğiniz ne varsa o artık buzlukta!
Meskene bizdeki kahvaltılardan menemen eksik olmaz ancak vakit zaman canımız farklı bir şeyler çekebilir. Durum bu olursa da her sabah bir Amerikalı üzere pankek hazırlayamazsınız. Gelin siz bir pazar 3 sülalenize yetecek kadar hazırlayın yemediklerinizi buzluğa kaldırın.
10. Kokusu burnunuza geldi bile farkındayım!
Mis mantının yerini hiçbir şey dolduramaz! Lakin doğal ki de hiç birimiz oturup mantı açamıyoruz. Ancak benden size tavsiye açan mesken üretimi mantı yapan bir yer bulursanız buzluğa depolamakta yarar var. Canınız her mantı çektiğinde kendinize ziyafet vermek bir haşlama uzağınızda olacak!
11. Bu seferki azıcık meşakatli olabilir!
Evet balık her vakit biraz daha ihtimam isteyenlerden.
Ballı Limonlu Çipura Tanımı
4 adet çipura filetosu
1 limonun kabuğu
2 YK limon suyu
1,5 YK bal
1/2 TK tuz
1/2 TK karabiber
1 diş sarımsak
1/2 SB un
1/4 TK tuz
1/4 TK biber
1-2 YK zeytinyağı
12. Son olarak yeniden masaların yıldızı!
Evet bahsettiğim şey sarma hani sarmanın bir ömür yemenin bir dakika olduğu enfes lezzet. Kendisini ister etli ister zeytinyağlı olarak sarın ve porsiyonluk olarak buzluğa atın. Dilediğiniz vakit her zamanki biçimde pişirin.