Sulu Köfte Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için gereken malzemeler
- 3 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 orta uzunluk soğan
- 400 gr kıyma
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- Un
- 1 ,5 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 orta uzunluk soğan
- 12 bardak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Sulu Köfte Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak bir orta uzunluk soğananı rendeliyoruz.
- Ardından 3 diş sarımsağı da rendeliyoruz.
- Bu materyallerle birlikte kıymayı baharatları ve ince bulguru ek edip yoğurup bir kenarda bekletin.
- O sırada bir tepsiye un ek edip yaptığımız köfteleri yuvarlayıp tepsiye dizin.
- Ardından tepsiyi biraz sallayıp bütün köfteleri una bulayıp bir yerde bekletin.
- Köfte suyunun hazırlanışı.Bir orta uzunluk soğanı küp küp doğrayın ve bir tencereye koyun.
- Ardından biraz sıvı yağ ile kavrulur.
- Ardından salçayı ek edin ve uygunca karıştırın.
- Ardından suyunu ek edin ve kaynayana kadar orta ateşte pişirilir.
- Suyu kaynadıktan sonra hazırladığımız köfteleri içine koyup köfteler pişene kadar orta ateşte pişirin hepsi bu kadar tabaklara koyup servis edebilirsiniz afiyet olsun.