
Patatesli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr dana kıyma (Ben 1 paket koydum)
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- Yarım çay kaşığı kara biber
- Çok az kimyon
- Tuz
- Pul biber
- Küçük rendelenmiş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet orta uzunluk patates (Küp küp doğranacak)
- Kıyma yağsız ise yarım kaşık sıvı yağ ekleyin
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yeterince su
- İstediğiniz baharat ekleyelim
Patatesli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri alalım güzelce karıştıralım baharatlarını daima atalım.
- Yaptığımız köfteyi küçük küçük misket halinde yuvarlayalım.
- Yaptığımız köfteleri kızgın zeytin yağında kızartalım.
- Sosu için.Tencere kısık ateşte bir kaşık yağ ve soğan alıp kavurmalı.
- Salça ek edelim güzelce karıştıralım.
- Yeterince suyu tencere koyalım.
- Küp küp doğradığımız patatesleri tencere koyalım güzelce kaynasın tencerede ağzı kapalı.
- Kaynayan yemeğimizin içine misket köfteleri atalım.Yemeğimizi hazır
Afiyet olsun.
Patatesli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı