
Sucuklu Krep Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase ince doğranmış sucuk
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- Tuz
- Kara biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
Sucuklu Krep Börek Tanımı Yapılışı
- Krep için materyallerin hepsini uygun bir kaba alıyoruz mikserle 3-4 dk çırpıyoruz.
- Teflon tavayı ocağa alıyoruz.
- Bir kepçe krep hamurundan döküp tavaya süratlice yayıyoruz artlı önlü orta ateşte pişiyoruz.
- İçi için.Kaşar peyniri hariç bütün materyalleri küçük küçük doğrayıp uygun bir kaba alıyoruz.
- Tuz ve karabiber ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Krep hamurumuzun içine iki yemek kaşığı harcımızdan koyup kaşar peyniri ekleyip katlıyoruz.
- Evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kısık ateşte kızartıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.