Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği

Su Böreği
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
su-boregi-1.jpg

Su Böreği Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 10 adet yumurta
  • 7 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
  • 500 gram beyaz peynir
  • Maydanoz (İsteğe bağlı)
Ortasına sürmek için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram eritilmiş tereyağı yahut margarin

Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ben iki tepsilik gereç kullandım siz ne kadar yapmak isterseniz materyalleri azaltıp çoğaltarak yapabilirsiniz.
  2. Bütün yumurtaları bir kabin içine kırıp üzerine tuzunu atıp bir hoş çırpalım unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
  3. Bunun içine öteki birşey girmediği için hamur elimize çok yapışıyor bu sizi yanıltmasın çok un eklemeyin azar azar ek edin.
  4. Yoğurduğunuz hamuru bir kenara kaldırıp üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.
  5. İç harcı için maydanoz ve peyniri karıştırın maydanoz isteğe bağlı koymak istemezsenizde olur ben kullandım ancak.
  6. Ortasına sürmek için sıvı yağ ve margarini bir tavada eritin kenara bırakın haşlamak için genişçe bir tencereye şu doldurun ocağa alın kaynamaya bırakın.
  7. Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım ben toplamda 16 beze çıkardım 2 tepsiye paylaştırdım 8 er adet olmak üzere. Bezeleri un yardımıyla açıp kaynayan suya bırakın 15 saniye kadar sayıp haşlayın her tarafı suya değsin.
  8. Kaynar suyun içinden alın soğuk suya bırakın ordada sıcağı gidince bir sepet leğen üzere birşeyin üzerine alıp suyunu akıtın tepsimize yağ sürün birinci yufkayı haşlamadan altına serin.
  9. Daha sonra ortalarına erittiğimiz yağını sürüyoruz her katına sürülecek unutmayın 4 tane yufka olunca tepsinin içinde iç harcını serpin.
  10. Daha sonra kalan 4 yufkayıda haşlayıp yıkayıp tepsiye yerleştirin ortalarının yağlarını sürüp bir tepside toplam 8 adet yufka olacak kalan yağdanda yüzüne sürüp fırına veriyoruz yaklaşık yarım saate kadar pişiyor.
  11. Fırınınızın ayarına nazaran mühlet değişebilir altı üstü kızarana kadar 200 derecede pişiriyoruz. Hakikaten çok lezzetli oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum herkese güzel günler afiyet olsun şimdiden ????????????
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt