
Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 10 adet yumurta
- 7 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram beyaz peynir
- Maydanoz (İsteğe bağlı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram eritilmiş tereyağı yahut margarin
Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğuralım ben iki tepsilik gereç kullandım siz ne kadar yapmak isterseniz materyalleri azaltıp çoğaltarak yapabilirsiniz.
- Bütün yumurtaları bir kabin içine kırıp üzerine tuzunu atıp bir hoş çırpalım unu azar azar ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Bunun içine öteki birşey girmediği için hamur elimize çok yapışıyor bu sizi yanıltmasın çok un eklemeyin azar azar ek edin.
- Yoğurduğunuz hamuru bir kenara kaldırıp üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.
- İç harcı için maydanoz ve peyniri karıştırın maydanoz isteğe bağlı koymak istemezsenizde olur ben kullandım ancak.
- Ortasına sürmek için sıvı yağ ve margarini bir tavada eritin kenara bırakın haşlamak için genişçe bir tencereye şu doldurun ocağa alın kaynamaya bırakın.
- Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım ben toplamda 16 beze çıkardım 2 tepsiye paylaştırdım 8 er adet olmak üzere. Bezeleri un yardımıyla açıp kaynayan suya bırakın 15 saniye kadar sayıp haşlayın her tarafı suya değsin.
- Kaynar suyun içinden alın soğuk suya bırakın ordada sıcağı gidince bir sepet leğen üzere birşeyin üzerine alıp suyunu akıtın tepsimize yağ sürün birinci yufkayı haşlamadan altına serin.
- Daha sonra ortalarına erittiğimiz yağını sürüyoruz her katına sürülecek unutmayın 4 tane yufka olunca tepsinin içinde iç harcını serpin.
- Daha sonra kalan 4 yufkayıda haşlayıp yıkayıp tepsiye yerleştirin ortalarının yağlarını sürüp bir tepside toplam 8 adet yufka olacak kalan yağdanda yüzüne sürüp fırına veriyoruz yaklaşık yarım saate kadar pişiyor.
- Fırınınızın ayarına nazaran mühlet değişebilir altı üstü kızarana kadar 200 derecede pişiriyoruz. Hakikaten çok lezzetli oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum herkese güzel günler afiyet olsun şimdiden ????????????