Soya Soslu Ballı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 2 modül tavuk bonfile
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak rende
- 1 tatlı kaşığı bal ( opsiyonel)
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber, kekik, pul biber, köri
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Pişirmek için)
Soya Soslu Ballı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Tavuk bonfile küçük kuş başı biçiminde doğranır.
- Bir kaba alınır.
- Üzerine öbür materyaller ve baharatlar eklenir. Güzelce karıştırılır.
- Üzeri streçlenir ve buzdolabında 1, 5-2 saat dinlendirilir. Bu halde bekletilince lokum üzere oluyor.
- Pişireceğiniz tava ısıtılır.
- Tavuklar ek edilir ve evvel yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Rengi dönünce tereyağ da eklenir.
- Biraz daha pişirilir. İsteğe bağlı biraz daha baharat ekleyebilirsiniz.
- Yumuşadığında ve kızardığında servise hazır. Afiyet olsun ????????soya sosu tuzlu old için tuzu denetimli ekleyin.???? ölçüleri arttırıp yapabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.