Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket instat kuru maya
- 4,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 çay bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı süt
Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk öncelikle hamurumuzu mayalamak için un hariç bütün materyalleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım unumuzu azar azar ek edelim ve çok sert olmayan yumuşacık biraz ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Üzerini streç sinema ile kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgah üzerinde büyükçe açalım evvel her yere gelecek formda şeker serpelim.
- Sonra tarçın, sonra tahin ve en son olarak cevizleri de serpip rulo halinde saralım.
- Parmak kalınlığında keselim yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Yarım saat tepsi mayası aldıralım .
- Üzerine bir fırça ile sütünü sürelim.
- 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çöreklerimiz pişerken sosunu hazırlayalım.
- Bir kaseye bütün materyalleri alıp düzgünce karıştıralım pişen çöreklerin üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun ????.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin hoşçakalın ????????.
Soslu Tahinli Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.