
Tahinli Cevizli Rulo Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 küçük paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
- 1 su bardağı tahin
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz içi (Çekilmiş)
- 1 adet yumurta sarısı
Tahinli Cevizli Rulo Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Diğer malzemeler de ilave edilip yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim. Çok sert olmasın. Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edilir.
- Kapağı kapatılıp veya streçlenip yarım saat mayalandırılır.
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması mayalanma süresini hızlandıracaktır.
- Hamur iki katına çıkınca tekrar yoğrulur ve havası alınır.
- Dikdörtgen borcam formundan biraz daha büyük açılıp genişletilir.
- Şeker ve tahin karıştırılır.
- Üzerine tahinli harç sürülür.
- Ceviz içi serpiştirilip rulo yapılır. 1- 1,5 parmak kalınlığında kesilir.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı dizilir ve mayalanmaya bırakılır.
- Ortam ısısına bağlı 30- 45 dakika mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190°’de 25 -30 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı geçtikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun ????.