bilgisayarci
FD Üye
Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Kusursuz Yancısı) Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram mantar
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 baş soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerzevat tozu
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı köri
- Az tuz
- 250 ml (1 su bardağı ) soğuk su
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1-2 damla limon suyu
Soslu Mantar (Et Yemeklerinin Eksiksiz Yancısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kapta sosun materyallerini karıştırdım.
- Güzelce ısıttığım tavaya az yağı aldım ve iri doğranmış mantarı yüksek ateşte kavurdum.
- Mantarların rengi dönünce kapya biberi ek edip biraz daha kavurdum.
- Sonra soğanı ek edip tekrar yüksek ateşte hafif kahverengi olana kadar kavurdum.
- Tavanın altını kısıp ve sarımsakları ekledim.
- Biraz çevirdim ve baharatları ek ettim.
- Az daha çevirdim ve suyunu ek edip kapağını kapattım. Kısık ateşte mantar pişene kadar pişirdim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.