Soslu Etimekli Köz Sebze Salata (Porsiyonluk) Tarifi İçin Malzemeler
- 10 tane etimek
- 2 orta boy patlıcan
- 3 tane kapya biber
- 5 tane mantar
- 2 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Biraz zeytinyağı
- Kekik
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Bir avuç mısır
- Maydonoz
Soslu Etimekli Köz Sebze Salata (Porsiyonluk) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve biberlere çizikler atılır, mantarların sap kısımları kesilip ortası temizlenerek yağlı kağıt serili 200 derece fırında közlenir.
- Sosu için domates rendelenir.
- Tavaya biraz zeytinyağı eklenerek pişirilir.
- Biraz suyunu çekince salça, kekik ve tuz eklenir.
- Çektirilmeye devam edilerek ılıklaştırılır. (etimeği ıslatması için ılık olmalı).
- Közlenen patlıcan ve biber kolay soyulması için poşete koyulur.
- Ardından kabukları soyularak mantarlarla beraber küp doğranır.
- Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak karıştırılır.
- Maydonoz kıyılır. Doğranan sebzeler ile yoğurt birleştirilir.
- Etimeklerin üzerine domates sosu yayılır.
- Üzerine köz salata yayılır.
- Üzerine maydonoz ve mısır eklenerek servis edilir.
Soslu Etimekli Köz Sebze Salata (Porsiyonluk) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.