
Soslu Çıtır Börek (Lezzeti Olay) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar ılık su
- 1 küçük kase sıvı yağ
- Peynir
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Susam
Soslu Çıtır Börek (Lezzeti Olay) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir yoğurma kabına un ve tuzu alalım karıştıralım yavaş yavaş ılık su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 8 eşit bezeye ayıralım. Unlayalım ve her birini pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve her bir bezeyi çokça yağlayalım ve üst üste dizelim.
- Açtığımız yağladığımız yufkalarımızı bu biçimde 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen yufkaları elimizle çekiştire çekiştire tepsi boyutunda açalım ve her 2 yufkada 1 birer kepçe sosundan dökelim ve 4. Yufkada ortasına çokça peynir koyalım. Ve öteki 4 yufkayıda dizelim.
- Bütün yufkalar bitince bıçakla dilimleyelim ve kalan sosu üzerine gezdirelim, ve erittiğimiz tereyağını da çokça üzerine gezdirelim susam serpelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca 5 dakika bekleyelim içini çeksin ve sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun