Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soslu Cheesecake

Soslu Cheesecake
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
soslu-cheesecake-2.jpg

Soslu Cheesecake Tanımı İçin Materyaller


Kremasi için ;
  • 3 paket labne peynir (600-800 gram)
  • 1 paket krema (200 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı limon suyu
Alt tabani için ;
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı
Sosu için ;
  • 250 gram böğürtlen
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • (Böğürtlen yerine çilek ahududu vişne erik istediğiniz meyvenin sosunu yapabilirsiniz ben meskende hazır sos vardı onu kullandım)

Soslu Cheesecake Tanımı Yapılışı

  1. Birinci başta tabanı yaparak başlıyoruz.Burçak bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz içine erittiğimiz tereyağı ek edip karıştırıyoruz.
  2. Kelepçeli kalıbımızın tabanına yanmaz kağıt koyup burçağımızı güzelce yayıyoruz bardak yardımıyla bastırıyoruz.
  3. 3-5dk dolaba kaldırıyoruz.
  4. Kremamızı hazırlamaya başlıyoruz.
  5. Labne peynir ve şekeri mikser yardımıyla çırpıyoruz akabinde kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
  6. Daha sonra yumurta hariç dğer materyalleri ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
  7. En sonunda da yumurtaları tek tek olmak kaidesi ile kırıp karıştırıyoruz.Dolaptaki kek kalıbımızı çıkartıyoruz.
  8. Harcımızı üzerine döküyoruz kalıbımızı yere 1-2kez vuruyoruz büsbütün harç oturması için kalıbımızın dışını alüminyum folyo ile kaplıyoruz (çatlamasını önlediği için).
  9. Evvelce 170 derecede işittiğimiz fırınımıza cheesecakemizi atıyoruz 55dk fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
  10. Pişen cheesecake’mizi fırında bekletiyoruz fırının kapağını açmadan 15-20dk sonra fırının kapağını yarı açıp bi 15dk daha bekletiyoruz.
  11. Sonra çıkartıyoruz ve dolapta dinlendiriyoruz.
  12. Soğuyan (3-5 saat) cheesecake’mizin üzerine en son sosumuzu döküyoruz .
  13. 1 gece mümkünse dolapta bekletiyoruz dilimleyip servis ediyoruz (eğer aceleniz varsa 1 gece bekletme talihiniz yoksa en az 6 -7 saat sonra yemenizi tavsiye ederim zira anca tatlı kendine geliyor).
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
    Biz çok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz ????.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt