Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileri

Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileri
0
123

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,762
Etkileşim
88
Puan
48
F-D Coin
0
Bilirkişi Diyetisyen Duygu Çetin, güz aylarında bağışıklığı sağlamlaştırmak, hastalıklara yakalanma sıklığını eksilmek ve yakalansak zeka kolay atlatabilmek için besin önerilerinde bulundusonbahardabagisikligiguclendirecekbeslenmeonerileri5c43c82c90303jpegalt Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileriBalık içerdiği omega 3 ile bağışıklığı destekler böylece çocukların haftada en az 1 öğün balık tüketmesi fazla önemlidir Yoğurt, kefir gibi mayalı ürünler de içerdikleri probiyotikler ve prebiyotiklerle bağışıklık sistemimizi güçlendirirsonbahardabagisikligiguclendirecekbeslenmeonerileri5c43c82ca16a0jpegalt Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileriMEYVESİZ OLMAZ  Kışın vazgeçilmezi meyvelerden portakal ve mandalinanın yanı sıra çocukların limon tüketilmesi de gerekir Günde minimum 1 portakal ya da 2 mandalina tüketilmesini çocuğa günlük ihtiyacı olan C vitaminini sağlarHem evde hazırlayacağınız bir limonatayla çocuğunuza ayrıca fazla seveceği bir içecek verebilir keza de zengin C vitamini içeriğiyle onu enfeksiyonlara aleyhinde koruyabilirsiniz Elma ve kivi de bağışıklığı güçlendirmede etkin meyvelerdir Elma hem çiğ hem de zencefil ve zerdeçalla haşlanarak tüketilebilir sonbahardabagisikligiguclendirecekbeslenmeonerileri5c43c82d1d123jpegalt Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileriSELENYUM VE DEMİR ÇOCUĞUNUZA GÜÇ VERİR Çocuğunuzun savunma sisteminin dinç olması için sağlıklı bir vücuda sahip olması gerekir Bunun için öncelikli koşul, çocuğun muhtemel olduğunca arıtılmış edilmiş ve raf ömrü uzun gıdalardan uzak kalmasıdır Keza antioksidan diye adlandırdığımız A,C,E,D vitaminleri, demir ve selenyumu yeterli miktarda alabilmesi için gerekli gıdaları uygun miktarda tüketilmesi de gerekir sonbahardabagisikligiguclendirecekbeslenmeonerileri5c43c82d2e61bjpegalt Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileriSelenyum; mantar, dana ve kuzu ciğeri, karides, somon ve ton balığında bulunur Ülkemizde en yaygın sağlık sorunlarından biri de demir eksikliği anemisidir Demir eksikliği anemisi ayrıca demir alımının beceriksiz kaldığı ayrıca de demir kaybının olduğu durumlarda ortaya çıkabilir Demir ise et, pekmez, ciğer, yumurta, kuru üzüm, bakliyat ve bir takım yeşil sebzelerde bulunursonbahardabagisikligiguclendirecekbeslenmeonerileri5c43c82d41d8ajpegalt Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileriBİR KÖFTE BİLE YETER  Çinko mineralinin de kuvvetli savunma mekanizmasında önemli rolü vardır böylece son yıllarda çinko preparatları fazla satanlar listesinde yer almaktadır Oysaki çocuğunuz, her gün tükettiği gıdalardan vücudu için gerekli olan çinkoyu alabilir Mesela; 100 gr ette (3 köfte) 9 mg, pişmiş nohutun 100 gramında 14 mg çinko bulunur 13 yaş arasındaki bir çocuğun 3 mg çinkoya ihtiyacı olduğuna kadar, yalnızca 1 köfte bile çinko ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilirsonbahardabagisikligiguclendirecekbeslenmeonerileri5c43c82d48b8ejpegalt Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileriVİTAMİNLERİ DOĞAL YOLDAN ALIN Sebze ve meyveler içerdikleri vitaminler aracılığıyla, özellikle de D ve C vitaminleriyle bağışıklığımızı güçlendirir A vitamini sarı renkli ve koyu yeşil sebze ve meyvelerden bulunur Karotenler ise A vitamini öncüsü sayılır  Greyfurt, havuç, kuru kayısı, Trabzon hurması, kırmızı lahana, pancar, kırmızı turp, yaban mersini ve böğürtlende bolca karoten içerir C vitamini ise vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayarak savunma sistemini güçlendirir Yeşil biber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, kuşburnu gibi besinlerde bol miktarda C vitamini vardır sonbahardabagisikligiguclendirecekbeslenmeonerileri5c43c82d5b9c7jpegalt Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileriSAĞLIK DEPOSU SEBZELER Brokoli, lahana, kereviz, pazı, turp, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerin özellikle kış aylarında mutlaka tüketilmesi gerekir Soğan ve sarımsağın da bağışıklığı güçlendirici ve antimikrobiyal etkileri olduğu için sebzeler bunlarla birlikte pişirilerek tüketilebilir Ispanak, içerdiği C, E ve B grubu vitaminler ve demir, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri bir uçtan bir uca bağışıklığı kuvvetlendirdiği gibi bizi soğuk algınlığına karşı da korur Bağırsakları yumuşattığı için kabızlığı da önlersonbahardabagisikligiguclendirecekbeslenmeonerileri5c43c82d643a4jpegalt Sonbaharda bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileri
 

Similar threads

Güneşli günlere yavaş yavaş veda edilen bu günlerde beslenmeye daha fazla dikkatli olmak gerekiyor Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminin zayıflaması ile birlikte hastalıklara yakalanma riski de daha çok artıyor Beden direncini sağlamlaştırmak için vitaminmineral ve antioksidan gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Gıda ve Perhiz Uzmanı Ece Köprülü, “Brokoli, balkabağı, kırmızı tatlı biber, mantar, domates, ıspanak, portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon, nar gibi meyve ve sebzeler içerdikleri vitamin ve minerallerle vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
‘Truly Healthy Family Cookbook’ kitabının yazarı diyetisyen Tina Ruggiero’ya sorularak hazırlanan listede, sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken gıdalar sıralandı İşte o listedeki besinlerTime Dergisi'nin sıraladığı en dinç 50 gıda şöyle: id Gad300250 Portakal: Bağışıklık sistemini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Kışın vazgeçilmezi kestane hakkında kayda değer talimat yapan Gıda ve Perhiz Uzmanı Melike Şeyma Deniz, kestane yerken ölçüyü kaçırmanın tehlikesinden bahsetti!kestaneyerkendikkat5c43dd9c0a456jpegalt Kestane yerken dikkat!Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, demir, sodyum, potasyum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
 Yeşil çay kullanımının bağışıklığı güçlendirdiğini anlatan Köprülü, “Kahvaltıda veya ara öğünlerde meyve, çiğ kuruyemiş ya da lifli bisküvilerin yanında yeşil dere içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz dedi id Gad300250Ada çayının da doğal antiseptik özelliği ile vücutta mikropları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
858,523Konular
981,272Mesajlar
31,127Kullanıcılar
erensmhSon üye
Üst Alt