Yeşil çay kullanımının bağışıklığı güçlendirdiğini anlatan Köprülü, “Kahvaltıda veya ara öğünlerde meyve, çiğ kuruyemiş ya da lifli bisküvilerin yanında yeşil dere içmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz dedi id Gad300250Ada çayının da doğal antiseptik özelliği ile vücutta mikropları öldürmeye muavin olduğuna değinen Köprülü, ada çayının özellikle boğaz enfeksiyonlarında etkin olduğunu söyleyerek, “Çayların içine 1 dilim limon koyarak, içeceğinize C vitamini de katmış olursunuz diye konuştuEce Köprülü, bu dönemde antioksidan yani hücre yenileyici özelliği yer alan meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini belirtti Antioksidan açısından varlıklı besinleri sıralayan Köprülü, “Antioksidan, sebzelerden brokoli, balkabağı, kırmızı tatlı biber, mantar, domates ve ıspanakta, meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon ve narda yoğunlukla bulunur Bu meyve ve sebzeler içerdikleri E vitamini ve kalsiyum, magnezyum gibi önemli minerallerle de vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye muavin olur dediKöprülü, “Brokoli, balkabağı, kırmızı tatlı biber, mantar, domates, ıspanak, portakal, mandalina, greyfurt, kamkat, limon, nar gibi meyve ve sebzeler içerdikleri vitamin ve minerallerle vücutta enfeksiyonu önleyip, bağışıklığı güçlendirmeye muavin olur biçiminde konuştuKış aylarında balık tüketiminin de asgari meyve sebzeler kadar kayda değer olduğunu bildiren Köprülü, “Balıklar bu mevsimde daha fazla yağlanır, bu da Omega3 yağ asidinden varlıklı oldukları anlamına kazanç Haftada 12 sefer tüketilecek olan somon, uskumru, palamut, sardalye gibi balıklar içerdikleri Omega3 ile vücutta enflamasyonu önleyip, varolan mikroplar ile de savaşır ifadelerini kullandıdiye konuştuKahvaltıda ya da diğer esas öğünlerde tüketilen yumurtanın demir ve B12 açısından varlıklı bir kaynak olduğunu bildiren Dyt Köprülü, haşlanmış olarak tüketildiğinde yanında birazcık peynir ve üstüne limon sıkılmış bol yeşillik ile omlet veya Menemen biçiminde tüketildiğinde ise içine domates, biber, ıspanak, mantar gibi vitamin ve mineralden varlıklı sebzelerin eklenmesini önerdiKahvaltıda ve ana öğünlerde bilhassa et, tavuk ve balıklarla birlikte tüketilen bol yeşillikli salataların içerdiği yüksek lif ve A, C, K vitaminleri ile vücudu kışın olumsuz etkilerine karşısında koruyacağını anlatan Ece Köprülü, “Salatalarınızı yalnızca marul, domates, salatalık ile aranje etmek yerine roka, tere, maydanoz, dereotu, kuzu kulağı, nane ya da ıspanak gibi yeşillikleri karıştırarak hazırlamayı deneyin İçine dilerseniz kırılmış ceviz, badem, nar, portakal gibi antioksidandan zengin gıdalar da koyarak salatanızı daha yardımcı ülkü getirebilirsiniz dediKış aylarında içecek tercihlerinin meyve suyu ya da asitli içecekler yerine su ve maden suyu olarak değiştirilmesi gerektiğini andıran Dyt Köprülü; “Fazla terlemediğimiz bu dönemlerde genelde su içmek aklımıza gelmez oysa vücudun aynı şekilde suya ihtiyacı vardır Günde 1012 kadeh su tüketimi kış aylarında da esastır Suyunuzun içine koyacağınız 12 dilim limon, taze zencefil, nane yaprağı da keza sindirimi kolaylaştırır, hem de vücudu enfeksiyonlara karşısında koruyup bağışıklığınız kuvvetlendirir diye konuştuMaden sularında da tercihin sade olanlardan yapılması gerektiğini söyleyen Ece Köprülü, meyveli olanların yoğun miktarda şeker içerdiğini sözlerine ekledi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.