bilgisayarci
FD Üye

Sömelek Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş ezilmiş sarımsak
Sömelek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulguru uygun bir kaba alınır. Üzerine kaynar su eklenir, üzeri örtülür yaklaşık 20 dk sonra demlenmesini beklenir.
- Geniş bir tepsiye şişen bulgurun üzerine, köfte için tüm gereken malzemeler alınır ve elle iyice yoğrulur. Hamur kendini topladığında eller ıslatılarak uzun, ince ve uçları biraz sivri köfteler elde edilir.
- Diğer yandan uygun bir tencerede kaynar suda köfteler 10-12 dk haşlanır.
- Ayrı küçük bir tencerede yağ eritilir, salça, nane ve tuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurulur.
- Köftenin suyundan 1 kepçe kadar sosa aktarılır. Bir kevgir yardımıyla köfteler sosun içine alınır ve dikkatlice karıştırılır.
- Köfteler sosu çektiğinde servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
- Üzerine pul biber serpilir. Afiyet olsun ????