teknolojiuzmani
FD Üye

Sömelek Köfte Tanımı İçin Materyaller
- ️250 gram dana kıyma
- ️1 su bardağı kaynar su
- ️1 su bardağı köftelik bulgur
- ️Yarım su bardağı irmik
- ️2 yemek kaşığı un
- ️1 adet yumurta
- ️1 tatlı kaşığı biber salçası
- ️1 tatlı kaşığı kimyon, tuz, karabiber
- ️2 yemek kaşığı tereyağı
- ️2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️yarım yemek kaşığı domates salçası
- ️1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- ️1 çay kaşığı kuru nane
- ️1 çay kaşığı pul biber
- ️3 yemek kaşığı sos suyu
- ️Damak tadınıza göre tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru sıcak su ile ıslatıp üzeri kapalı halde yarım saat şişmesi için bekletin.
- Bulgur kabardığında öteki materyalleri ek edin macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
- Serçe parmağı kalınlığında köfteler hazırlayın.
- Şekillendirme esnasında yanınızda bir kase içinde su bulundurun.
- Orta sıra elinizi ıslatırsanız daha kolay hal vereceksiniz.
- Hazırladığınız köfteleri kaynayan su içine atarak 5-6 dakika haşlayın, haşlanan köfteleri süzerek farklı bir kap içine alın.
- Sosu için tereyağını ve zeytinyağını sos tenceresinde kızdırın, salçayı ek edin salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- Öbür materyalleri ek edin ve karıştırın.
- Haşlanan köfteleri üzerine alın 1-2 dakika birlikte pişirin.
- Hazırlanan sömelek köfteleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tavada kalan sostan biraz gezdirip sıcak olarak servis yapın.