dorukmakto
FD Üye
Soguk şefi ne demek?
Sous chef; mutfakla ilgili her şeyden sorumlu olduğu bilinen executive chefin asistanı olan kişiye verilen mesleki unvandır. Executife chefin sorumluluğundaki bazı görevlerde ona yardımcı olmakla yükümlüdür.Soğuk Mutfak Şefi ne iş yapar?
Her türlü soğuk ordövrleri hazırlar, soğuk büfenin, kokteyl partilerin soğuklarını hazırlar, bütün çalışmaların mise en placeini yapar.Demi chef ne demek?
Dömi chef de partie bağlı çalışan aşçı yardımcısıdır, görevi mutfaktaki malzemelerin sebzelerin garnitürlerin nizamplaz hazırlığını, et ve deniz ürünlerinin ön hazırlıklarını ustasının kontrolünde olup verilen görevi uygulayıp mesleğini öğrenmeye gayret etmesi meyve sebzeler hazırlıkları görevleri arasındadır.Sıcak Şefi ne yapar?
Aşçıbaşı ve yardımcısına karşı sorumludur. Bütün şeflerinin yokluğunda aşçı ve çırakları denetler. Bu meslek için mutfak teknikleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Zevk sahibi ve sorumluluk duygusu taşıyan bir kişi olmalıdır.Şef diye kime denir?
Şef, genellikle belirli bir mutfağa odaklanan, yemek hazırlamanın tüm yönlerinde uzman, eğitimli, profesyonel bir aşçı ve esnaftır.Şefler ne kadar maaş alıyor?
Kariyerinde MaaşlarEN DÜŞÜK | ORTALAMA | |
---|---|---|
Mutfak Şefi | 4.270 | 9.720 |
Mutfak Şefi Yardımcısı | 4.490 | 5.570 |
Soğuk mutfakta neler yapılır?
Soğuk soslar (mayonez, salata sosu, tartar, vb) hazırlanır.- Soğuk büfelere dekorlu yemekler bu kısımda hazırlanır.
- Kokteyl toplantıları için, kanepeler, sandviçler burada hazırlanır.
- Her türlü özel soğuk yiyecekler (Fümeler, vb),
- Dekor unsurları burada (yağdan, buzdan, sebzeden vb) yapılır.