Soğanlı Dana Yahni Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram dana eti
- 10 adet soğan (Tercihen arpacık)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 adet patates
- 1 su bardağı sıcak süt
- 100 gram kaşar rendesi
- Tuz
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
Soğanlı Dana Yahni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak patatesler tencereye alınır ve haşlanır.
- Kızgın tava içerisine irice doğradığımız etler alınarak mühürlenir.
- Etler suyunu salıp çektikten sonra zeytinyağı eklenir ve bir iki cins karıştırılır.
- Sonrasında soğanlar tüm olarak eklenir.
- Son olarak salça da eklenerek tavanın altı kapatılır.
- Tüm gereçler düdüklü tencereye alınır.
- Üzerine iki su bardağı sıcak su ve baharatlar eklenir.
- Ağzı kapatılır, kaynar sonrası altı kısılır ve 20 dk pişirilir.
- Patateslerin kabuğu soyulur, tereyağ eklenir ve sıcakken ezilir.
- İçerisine sıcak süt, kaşar rendesi ve tuz eklenir.
- Sonrasında blenderden geçirilir.
- Servis tabağına birinci olarak püre alınır ve üzerine yahni eklenerek servis edilir. Afiyet olsun…????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.