Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğanlı Dana Yahni

Hoş geldin! serdil tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Soğanlı Dana Yahni
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
soganli-dana-yahni.jpg

Soğanlı Dana Yahni Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram dana eti
  • 10 adet soğan (Tercihen arpacık)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 2 su bardağı sıcak su
Püre için
  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 100 gram kaşar rendesi
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ

Soğanlı Dana Yahni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak patatesler tencereye alınır ve haşlanır.
  2. Kızgın tava içerisine irice doğradığımız etler alınarak mühürlenir.
  3. Etler suyunu salıp çektikten sonra zeytinyağı eklenir ve bir iki cins karıştırılır.
  4. Sonrasında soğanlar tüm olarak eklenir.
  5. Son olarak salça da eklenerek tavanın altı kapatılır.
  6. Tüm gereçler düdüklü tencereye alınır.
  7. Üzerine iki su bardağı sıcak su ve baharatlar eklenir.
  8. Ağzı kapatılır, kaynar sonrası altı kısılır ve 20 dk pişirilir.
  9. Patateslerin kabuğu soyulur, tereyağ eklenir ve sıcakken ezilir.
  10. İçerisine sıcak süt, kaşar rendesi ve tuz eklenir.
  11. Sonrasında blenderden geçirilir.
  12. Servis tabağına birinci olarak püre alınır ve üzerine yahni eklenerek servis edilir. Afiyet olsun…????????????.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt