Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Soğan Dolması

Soğan Dolması
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
sogan-dolmasi.jpg

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-9 adet kuru soğan (Çok küçük olmayacak )
  • Arzuya nazaran kuru biber ve patlıcan dolması
İçi için;
  • 300 gr kadar kıyma
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 5-6 yemek kaşığı konserve domates (Yoksa olağan domates ekleyebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım su bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
  • Tuz

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tencereye yarısına gelecek kadar su ekleyin o ortada soğanların sapı ve kökünü kesin ve ortadan dikine bıçakla içe gelecek kadar kesik atın lakin sakın ikiye ayırmayın dikkat edin haşladığımız vakit içide hoş pişsin diye kesik atıyoruz.
  2. Daha sonra kaynayan suya soğanları atın soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 7 dk kadar haşlayın ben biber ve patlıcan da haşladım.
  3. Haşlanırken o ortada içini hazırlayın içi için gerekli tüm malzemeyi karıştırma kabına ekleyip güzelce yoğurun.
  4. Daha sonra haşlanan soğanları soğuk suyla yıkayın katlarından ayırın fotoğraftaki üzere iç harcından doldurup biçimdeki üzere kapatın, tencereye dizin.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz yalnız sudan 1 bardağını alıp suya 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırıp dolmaların üzerine dökün üzerine bir kapak yerleştirin ki soğanlar dağılmasın.
  6. Daha sonra soğanlar pişene kadar pişirip altını kapatıyoruz biraz ılıdıktan sonra rahatça çıkarabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt