Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şöbiyet

Şöbiyet
0
56

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
sobiyet.jpg

Şöbiyet Tanımı İçin Gereçler

• 20 adet baklavalık yufka
  • 50 gram (1 avuç) antep fıstığı tozu
  • 200 gram tereyağı
İç Muhallebisi
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
Şurubu İçin
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon

Şöbiyet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti yapalım ki, tatlı pişene kadar soğusun. Şekeri, suyu tencereye koyalım orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim.
  2. 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp, limon suyunu ekleyelim. Soğuması için kenara alalım. Süt ve irmiği tencereye koyalım.
  3. Kaynayıp, ağırlaşınca altını kapatıp soğumaya bırakalım. Çok katılaşmasını beklemeyin, zati soğurken de sertleşecektir.
  4. Tereyağını eritelim, birinci yufkamızı tezgaha koyup her yerine değecek halde üzerine tereyağından serpelim (Ben fırça yardımıyla yapıyorum).
  5. Üzerine 2. Yufkayı koyup tıpkı formda yağlayalım, 20 yufka bitene kadar bu biçimde devam edelim. En üste yağ sürmeyelim.
  6. Ben uzunlamasına 3 modüle bölüp, üçgen yapılabilecek ölçüde karelere böldüm. Siz daha ufak isterseniz (Benimkinde; kişi başı bir şöbiyet doyurucu oldu) uzunlamasına 4 e bölüp daha ufak üçgenler elde edebilirsiniz elbette.
  7. Ufak karelerin içine biraz muhallebi biraz da antep fıstığı tozu koyup tepsiye yerleştiriyoruz (Uçları açılmayacak formda üst üste koyuyoruz)
  8. Tüm yufkayı bu halde hazırlayıp tepsiye yerleştirince, kalan tereyağını süzgeçle süzerek tatlıların üzerine döküyoruz.
  9. Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirip, soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerini asla kapatmadan (Yoksa hamur olur) şerbetini çekmesi için bekliyoruz.

858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt