Şöbiyet Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 500 grm mascarpone yada kaymak
- 100 grm tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
- 2,5 su bardağı su 200 ml
- 2,5 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon
Şöbiyet Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini ocağa alıyoruz kaynatıyoruz .18 dkk en son ocaktan alırken bir iki damla limon suyu damlatıyoruz.
- Tatlımızın hazırlığına başlıyoruz her 2 yufka arasına eritilmiş sıvı yağ ile tereyağ karışımından fırça ile damlatıyoruz.
- Bütün yufkaları bu şekilde üst üste koyuyoruz ve rulet ve bir oklava yardımı ile kare kare kesiyoruz
- Kestiğimiz karelerin ortalarına tatlı kaşığı ile kaymak koyup üzerine çekilmiş antep fıstığı koyup üçgen şeklinde kapatıp pişirme tepsisine yerleştirin.
- En son olarak kalan yağı üzerine fırça ile dengeli bir şekilde sürelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 25 dkk pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlımızı ılık olana kadar bekletip ılık ılık şerbetini üzerine döküyoruz ve üzerine antep fıstığı ile süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet şifa olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.