Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Siz nasıl bir annesiniz?

Siz nasıl bir annesiniz?
0
81

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Siz nasıl bir annesiniz? nasıl bir anneyim, test, bilgiler, iyi bir anne olmak istiyorsanız, burada fakat bilgiler sizin için gelsin arkadaşlar 1548461363 1548461363 siznasilbirannesiniz5c4ba4f308e96siznasilbirannesiniz5c4ba4f308e96 siznasilbirannesiniz5c4ba4f308e96 Analık, yeryüzüdende fakat en kutsal sorumluluktur Demin anne olmamış olsamda, kendi annemden ve bizleri büyütürken, gösterdiği fedakarlıktan ve çektiklerinden biliyorum oysa, analık zor ve kutsaldır Peki siz nasıl bir anne modelisiniz Melek'ler; buyrun test edelimsiznasilbirannesiniz5c4ba4f311e49alt Bu testi çözün ve nasıl bir anne olduğunuzu bulun 1 Çocuğunuzun okuluyla ne kadar bağlantılısınız? A Okul Aile Birliği başkanıyım; aynı zamanda iki çocuğumun da derslik annesiyim Bütün çocukların tüm etkinliklerini organize ediyorum Öğretmenlerden de çocuklarımla ilgili jurnal rapor alıyorum B Çocuğuma daha yakın olabilmek için birincil senesinde derslik anneliği yaptım Artık sadece veli toplantılarına katılıyor, ara ara da öğretmenleriyle iletişim kuruyorum C Çok meşgulüm Toplantılarımdan süre ayırabilirsem, veli toplantılarına katılmaya çalışıyorum Öğretmenlerini de tanımama lüzum olduğunu düşünmüyorum 2 Çocuğunuzun sosyal aktiviteleri: A Özel ders alıyor, hemen her hafta bir doğumgünü partisine katılıyor Kızım bale ve yüzme yapıyor; oğlum futbol ve tenis oynuyor B Kızım jimnastik yapıyor, oğlum tenis oynuyor nadiren arkadaşlarının doğumgünü partilerine katılıyor C Vaktini geçirebileceği herhangi bir şeye katılabilir; bir kafede oturabilir, atari salonuna gidebilir, internete girebilir Bana ayrım etmez 3 Çocuğunuzun jurnal beslenmesi: A Organik sebze ve meyveler, bütün tahıllı ekmek, yağsız tavuk B Kendi ellerimle hazırladığım sağlıklı yiyecekler C Çocuklar ne yer ki; pizza, tavuk kanatları, hamburger, vs… 4 Çocuğunuzu bakıcıya bırakır mısınız? id A Eğer bütün özelliklerini yoklama ettiysem ve suni teneffüs gibi kayda değer bilgilere sahipse B Bırakmamaya çalışırım Onun tüm anlarını kendim yaşamak isterim C Istekli, hevesli herhangi bir bakıcıya bırakabilirim 5 9 yaşındaki kızınız yeni komşunuzun çocuğuyla oynuyor Siz: A Prensesinizin iyi olup olmadığını sormak için her 5 dakikada bir arkadaşının annesini ararım B Yeni arkadaşının annesinin ev ve cep telefonlarının bende, benimkilerin de onda bulunmasını sağlarım C Televizyonda en sevdiğim programı açar birazcık kafa dinler, keyif yaparım 6 5 yaşındaki çocuğunuz tabi komşunun çocuğuyla atıştı Siz: A Tüm apartmanı toplar ve bunun yeniden olmaması için neler yapılabilir konulu derin bir buluşma yaparım B İki çocuğu da karşıma alıp bunun iyi bir şey olmadığını anlatmaya çalışırım C Komşumun çocuğunu bir güzel azarlar, ardındaki benimkine bağırırım 7 Çocuğunuz konut ödevini sizin yapmanızı isterse: A Anında kalemi, kağıdı hazırlar, ödevini yapmaya başlarım Yeter ki o üzülmesin, yorulmasın B Bu seferlik beraber yapabileceğimizi, lakin bundan sonradan kendi yapacağını söylerim ve beraber ödevin başına otururuz C Cevabım net: Hayır, çabuk otur dersinin başına! Eğer A’lar çoğunluktaysa ‘Fazla Tedbirli’ Biraz kendinize gelin lütfen Bu dek aşırı ilgi ve çocukla ilgili her şeye etken olma hırsı ayrıca sizi yıpratacak, ayrıca de çocuğunuzun sosyal gelişimini olumsuz etkileyecektir Kuşkusuz çocuğunuzun hiç bezginlik çekmemesini, zorlanmamasını istiyorsunuz; bunu hangi anne istemez ki? Fakat içten olan azıcık dişinizi sıkmak ve çocuğunuza ilginin dozunu iyi ayarlamaktır Kendinize ve ona ayıracağınız vaktin de dengesini iyi kurmanız tüm aileniz için daha dinç olacaktır Eğer B’ler çoğunluktaysa ‘İdeal Anne’ Çocuğunuza nasıl davranmanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuz Dolayısıyla onun gelişimi için oldukça faydalı adımlar atıyorsunuz zaman zaman içiniz parçalanıyor belki ona da daha fazlasını yerine getirmek, daha fazla yardım etmek istiyorsunuz; fakat bunun içten olmadığınız kendinize hatırlatıp, iradenizi devreye sokuyorsunuz Çocuğunuzun sosyal aktivitelerinden beslenmesine kadar aşırı titizlikten kaçınıyorsunuz, ama yapılması gereken her şeyi de bir yana yapıyorsunuz Eğer C’ler çoğunluktaysa ‘Pozitif Bakımlı’ Bu dek sıcacık olunmamalı Çocuğunuzla bu değin düşüncesiz olmanız, onun sevgiden ve ilgiden yoksun yetişmesine ve hissetmesine neden olacaktır Bu da çocuğun ruh sağlığının olumsuz gelişmesine neden olacaktır Hem besin ve spor aktivitelerindeki ahenksizlik de karoser sağlığını olumsuz etkileyecektir bu nedenle çocuğunuza ilginin dozunu azıcık artırmanız ve onunla daha pozitif süre geçirmeye itina göstermenizi öneririz  

858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt