
Siyez Unlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine ayrılacak )
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı siyez unu
- 1 kase lor peyniri (maydanoz yahut dereotu) ( ben kullanmadım )
- Susam
- Çörek otu
- Haşhaş
Siyez Unlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sıvı materyaller karıştırılacak yumurta, zeytinyağı, yoğurt bir kaba eklenerek yeterlice çırpılır.
- Tuz ve kabartma tozunu da ekleyip biraz daha çırpın.
- Sonrasında siyez ununu denetimli bir halde yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan küçük modüller halinde alarak istediğiniz bir peynir çeşidini koyun ve yuvarlayın.
- Bu halde bütün hamuru bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüp susam çörek otu ya da haşhaş ekleyerek süsleyebilirsiniz.
- Sonrasın 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirmeniz kâfi (siyez unu olduğu içim denetim ederek pişirin ).