Siyah Zeytin Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 kg zeytin
- 1 su bardağı kaya tuzu (Sofra tuzu kullanmak isterseniz 1 su bardağından biraz eksik tuz)
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 tane defne yaprağı
- Varsa bir kaç zeytin yaprağı
Siyah Zeytin Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinler güzelce ayıklanır. Çok yumuşak olanlar ve çürük olanları kullanmıyoruz. Güzelce yıkandıktan sonra 5 litrelik pet şişeye doldurulur. Şişelerde biraz boşluk kalması gerekiyor, rahat çalkalanması için.
- Üzerine tuz, sirke, sıvı yağ, defne yaprağı ve zeytin yaprağı eklenir (1 şişeye yaklaşık 2-2. 5 kg zeytin denk geliyor. Biz yaparken çok yaptığımızdan göz kararı dolduruyoruz, ama şişe başına eklenecek malzemeler bunlar) güzelce çalkalanır.
- Ağzı sıkıca kapatılır ve güneş vurmayan bir yere koyulur. Hemen hemen her gün çalkalamak gerekiyor. Yaklaşık 2-3 ayda zeytin tamamen tatlanmış oluyor.
- Bu aşamada tadına bakın, istediğiniz kadar tatlanmadıysa bir kaç gün daha bekletebilirsiniz. Suyu boşaltılmıyor, kendi suyunda muhafaza ediyoruz.
Siyah Zeytin Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.