Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şiveydiz Tarifi Resimli

Hoş geldin! batkov tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Şiveydiz Tarifi Resimli
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Şiveydiz Yemeği,
Şiveydiz nasıl yapılır,
Şiveydiz çorbası

Şiveydiz Gaziantep Mutfağı

Şiveydiz için Malzemeler

500 gr parça et 25 kg taze sarımsak 25 kg taze soğan 4 su bardağı süzülmüş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk Kuru nane 1 tk Karabiber Yarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuzlu

Hazırlanışı

Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır Geceden ıslattığımız nohut ve azıcık tuzda ek ederek etin üzerine koyup pişirilir Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline değin 3 cm uzunluğunda doğranır Pişen etin üstüne soğan ve sarımsaklar ilave edilir Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur Hepsi beraber 34 dk Dek kaynatılır Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir Doğranan soğan ve sarımsaklar tamamen haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır

Şiveydiz sıcak olarak pirinç ya da bulgur pilavıyla servis yapılır

Kaynak: gaziantepcom *
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt