Sivas Yöresine İlişkin Sarığı Burma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 orta uzunluk yuvarlak tepsi için;
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yeteri kadar un (Ele yapışmayan çok da yumuşak olmayan bir hamur olacak)
- Eşit oranda un ve buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 300 gram iri dövülmüş ceviz içi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gr tereyağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Sivas Yöresine İlişkin Sarığı Burma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbet için gerekli olan gereçleri bir tencereye koyup, kaynamaya bırakalım.
- Şeker eridikten sonra 15 -20 dk kaynatmamız kâfi. Soğuması için kenara alalım.
- Hamur için gerekli olan gereçlerle yumuşak bir hamur yapalım. 6 beze alıp, üzerini örtüp, 15 dakika dinlendirelim.
- Nişasta, un ve kabartma tozu karışımı ile bezelerimizden birincisini incecik açalım serelim. İkinci bezemizi açıp, serelim.
- İlk açtığımız hamurumuzu tezgaha alıp ceviz serpip ortadan ikiye kesip iki taraftan büzelim (Pile pile olacak şekilde)
- tepsimize fotoğraftaki üzere sıkı olmayacak biçimde yerleştirelim.
- Üçüncü bezeyi açıp serelim. İkinci bezeyi tezgaha alıp ceviz serpip ikiye kesip, büzüp, tepsiye yerleştirelim.
- Tüm bezeler bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Yağımızı eritip tatlımızın her yerine gezdirelim. Fırına verip, güzelce kızartalım.
- Fırından çıkarıp, soğumaya bırakalım. Soğuk tatlımıza ılık şerbet verelim. Soğuk servis yapalım. Afiyet şifa olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.