Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şiş Berek (Mantıdan)

Şiş Berek (Mantıdan)
0
99

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
sis-berek-mantidan-9.jpg

Şiş Berek (Mantıdan) Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo mantı (2 kase )
  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1,5 bardak nohut
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1,5 kilo yoğurt yahut 1 kilo süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Nane
  • Zeytinyağı yahut sıvı yağ

Şiş Berek (Mantıdan) Tanımı Yapılışı

  1. Evvelden ısladığımız nohut ile eti pişirelim.
  2. 2 litre suya pirinçleri koyup yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Yoğurdun içine yumurta sarısını unu ve tuzu katıp çırpalım.
  4. Tenceredeki pirinçli karışımdan yoğurdun içine azar azar alarak alıştıralım.
  5. Sonra dikkatli bir formda tencereye karıştıra karıştıra ek edelim.
  6. Kesilmemesi için kaynayana kadar orta ateşte karıştırmaya devam edelim.
  7. Kaynayan çorbanın içine mantıları ek edelim.
  8. Bir 5 dakika sonra nohutla eti ek edelim. Mantılar pişene kadar orta ara karıştırmaya devam edelim.
  9. Pişen mantıların üzerine yağ ile nane yakarak katalım. 10 dakika dinlenince şiş bereğimiz hazırdır afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt