
Şiş Berek (Mantıdan) Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo mantı (2 kase )
- 400 gram dana kuşbaşı
- 1,5 bardak nohut
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 kilo yoğurt yahut 1 kilo süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Nane
- Zeytinyağı yahut sıvı yağ
Şiş Berek (Mantıdan) Tanımı Yapılışı
- Evvelden ısladığımız nohut ile eti pişirelim.
- 2 litre suya pirinçleri koyup yumuşayana kadar pişirelim.
- Yoğurdun içine yumurta sarısını unu ve tuzu katıp çırpalım.
- Tenceredeki pirinçli karışımdan yoğurdun içine azar azar alarak alıştıralım.
- Sonra dikkatli bir formda tencereye karıştıra karıştıra ek edelim.
- Kesilmemesi için kaynayana kadar orta ateşte karıştırmaya devam edelim.
- Kaynayan çorbanın içine mantıları ek edelim.
- Bir 5 dakika sonra nohutla eti ek edelim. Mantılar pişene kadar orta ara karıştırmaya devam edelim.
- Pişen mantıların üzerine yağ ile nane yakarak katalım. 10 dakika dinlenince şiş bereğimiz hazırdır afiyet olsun.