bilgisayarci
FD Üye
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 1 fincan sıvı yağ (200 milim)
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 fincan nişasta (200 milim)
- Yarım fincan mısır unu (100 mililitre, konutta yoksa un yada nişasta kullanabilirsiniz)
- 1-1,5 bardak kadar un(fincan boyutu 200 mililitre)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba 2 yumurta akı, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke koyup karıştırın.
- Daha sonra nişasta ve tuzu ekleyin. Tüm gereçleri elinizle karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartın ve mermer tabanda yuvarlayın.
- Elinizi kullanarak yuvarladığınız hamurun üzerini yavaşça düzleştirin. Parmak büyüklüğünde kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.