bilgisayarci
FD Üye
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 1 fincan sıvı yağ (200 milim)
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 fincan nişasta (200 milim)
- Yarım fincan mısır unu (100 mililitre, konutta yoksa un yada nişasta kullanabilirsiniz)
- 1-1,5 bardak kadar un(fincan boyutu 200 mililitre)
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba 2 yumurta akı, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke koyup karıştırın.
- Daha sonra nişasta ve tuzu ekleyin. Tüm gereçleri elinizle karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek orta sertlikte bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler kopartın ve mermer tabanda yuvarlayın.
- Elinizi kullanarak yuvarladığınız hamurun üzerini yavaşça düzleştirin. Parmak büyüklüğünde kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı