nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Sirkeli Biber Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg yeşil çarliston biber
*1 kg yeşil acı kıl (sivri) biber
*1 baş sarımsak
*2 su bardağı üzüm sirkesi
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardağı ayçiçek yağı
*3 yemek yemek kaşığı kalın tuz
Sirkeli Biber Tarifi Yapılışı Biberlerin tümünü yıkadıktan sonradan lokmalık (ben serçe parmak ölçüsünde kestim) ya da dilediğiniz ölçüde doğrayın
Sarımsakları soyup yıkadıktan sonradan ufak minik doğrayın
Derin bir tencereye su, sirke, yağ ve tuzu katıp ocağın altını açın Kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayan turşu suyuna biberlerin yarısını atın arada bir karıştırarak yoklama edin Renkleri sarıya dönünce geniş bir barbar süzgeç kaşıkla süzerek alın
İkinci posta biberleri de benzer şekilde orta ateşte rengini sarıya döndürün, süzüp kaba alın Biberleri çok kaynatmayın, yahut erirler
Doğradığınız sarımsakları biberlere katıp tahta kaşıkla harmanlayın
Biberler ve tencerede kalan turşu suyu oda sıcaklığına geldiğinde biberleri dilediğiniz kapaklı bir barbar alın Turşu suyunu da üstüne ekleyip buzdolabında muhafaza edin
Ertesi gün yemeklerin yanına servis edebilirsiniz
Sıhhat olsun
*1 kg yeşil çarliston biber
*1 kg yeşil acı kıl (sivri) biber
*1 baş sarımsak
*2 su bardağı üzüm sirkesi
*2 su bardağı su
*1, 5 su bardağı ayçiçek yağı
*3 yemek yemek kaşığı kalın tuz
Sirkeli Biber Tarifi Yapılışı Biberlerin tümünü yıkadıktan sonradan lokmalık (ben serçe parmak ölçüsünde kestim) ya da dilediğiniz ölçüde doğrayın
Sarımsakları soyup yıkadıktan sonradan ufak minik doğrayın
Derin bir tencereye su, sirke, yağ ve tuzu katıp ocağın altını açın Kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayan turşu suyuna biberlerin yarısını atın arada bir karıştırarak yoklama edin Renkleri sarıya dönünce geniş bir barbar süzgeç kaşıkla süzerek alın
İkinci posta biberleri de benzer şekilde orta ateşte rengini sarıya döndürün, süzüp kaba alın Biberleri çok kaynatmayın, yahut erirler
Doğradığınız sarımsakları biberlere katıp tahta kaşıkla harmanlayın
Biberler ve tencerede kalan turşu suyu oda sıcaklığına geldiğinde biberleri dilediğiniz kapaklı bir barbar alın Turşu suyunu da üstüne ekleyip buzdolabında muhafaza edin
Ertesi gün yemeklerin yanına servis edebilirsiniz
Sıhhat olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.