Şipşak Pancar Salatası (Vitamin Deposu) Tanımı İçin Materyaller
- 2 orta uzunluk pancar
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucuyla acı pul biber
- Arzu’ya nazaran 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Şipşak Pancar Salatası (Vitamin Deposu) Tanımı Yapılışı
- Pancarlarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz .
- Elma dilimi ya da bir parmaktan biraz daha ince daire biçiminde kesiyoruz .
- Ben mikrodalga ya güçlü bir kabın içerisine koydum.
- Yarım çay bardağı su, tuzunu ve bir yemek kaşığı yağını, bir diş sarımsağı ek ederek 10 dakika pişirdim. Yoksa olağan ocakta tencerede çatal batacak yumuşaklıkta pişirebilirsiniz.
- Öteki tarafta kalan yağımızı sarımsaklarımızı da ince daire doğruyoruz.
- Limon suyumuzla sirkemizi karıştırıyoruz .
- Pişen pancarlarımızın üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun

Limon, tuz ve acı ayarını zevkinize nazaran yapabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.